keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Tiistai 22.1 treenitTiistain treeneissä jatkettiin ohjelman juttujen kokeilemista. Valmentajien asettaman deadlinen mukaan nyt oli viimeinen mahdollisuus kokeilla MM-ohjelmaan tulevia taitoja. Treeniaikaa oli puolitoista tuntia ja aikataulusta löytyi niin stuntteja, akroa, heittoja kuin pyrtsejäkin. Stuntteja oli jo ennen treenien alkua treenaamassa lähes puolet joukkueesta ja muutamaa stunttitransitiota ehdittiinkin kokeilla alustavasti jo ennen virallisten treenien alkua.

Treenit alkoivat huonoilla uutisilla: ehkä hienoin pyramidimme on MM-sääntöjen mukaan kielletty (Stuntfestissä olleet saattavat tietää, mistä pyramidista on kyse). Onneksi kuitenkin ylösmenoa saatiin muokattua siten, ettei pyramidi juurikaan muuttunut, mutta on nyt sääntöjen mukainen! Tietoja itse pyramidista saatte vielä odottaa, sillä emme paljasta sitä ennen kisoja.
Suurimman osan treeneistä joukkue oli jaettu pienempiin ryhmiin, jotka treenasivat eri asioita, jotta ehdimme puolessatoista tunnissa kokeilla kaiken tarvittavan. Heitoissa kokeiltiin nousijoilla hieman vaikeampia taitoja sekä heittoa, jota ei Suomessa ainakaan lähivuosina ole nähty. Nyt odotellaan päätyykö heitto jo MM-ohjelmaan vai joudutaanko sitä odottamaan vielä (kyseessä todella näyttävä ja yksi vaikeimpia sallittuja heittoja)!

Akrobatiassa keskityttiin koko joukkueen paikaltaan voltteihin sekä yksittäisiin juokseviin sarjoihin. Etenkin heittoja harjoitellessa sekajoukkueessa nousijoita jää yleensä ”yli”, sillä heittäjinä toimivat pojat ja heitossa voi kerrallaan lentää vain yksi ihminen. Nousijamme käyttävät tämän ajan tehokkaasti hyödyksi harjoitellen omia akrotaitojaan.

Puolentoista tunnin mattotreenien jälkeen kaikki taidot oli saatu kokeiltua ja vuorossa oli vielä tunnin kunto-osuus. Kuntotreeniä tarvitaankin, jotta kaikki taidot jaksetaan näyttää ohjelmassa. Seuraavaksi aloitammekin ohjelman taitojen ja osien harjoittelemisen kisaryhmillä!
Kaiken tämän lisäksi ehdimme tänään keskustella myös Suomen sekamaajoukkueen fanipaidoista. Paidoista on tulossa lisää tietoa myöhemmin, mutta nyt voidaan paljastaa jo sen verran, että hinta tulee olemaan edullinen ja paita todella tyylikäs! ;)

-Haukkis-