tiistai 4. huhtikuuta 2017

Lassen treenipäiväkirja 27.3.−2.4.2017


Rakas päiväkirja,

Kirjoitan sinulle nyt ensimmäistä kertaa, koska et ole aiemmin vastannut kertomuksiini.

Mennyt viikko oli raskas mutta palkitseva! Reissuun lähtö lähestyy kovaa vauhtia ja kisat ovat enää reilun kolmen viikon päässä. Tämä näkyy myös tekemisessä kannustuksen, kolhujen, hienojen onnistumisien ja pienten loukkaantumisien muodossa. Treenaamisen ei ole tarkoituskaan olla helppoa, koska muuten kaikki tekisivät samaa. Raskas työ pitää tehdä nyt eikä sitten myöhemmin, jotta kisoissa voi nauttia sen tuottamasta hedelmästä.

Maanantai

Viikko alkoi treenejä edeltävällä ravintoluennolla. Oli kyllä omasta mielestäni hyvää settiä! En ole ennen saanut vastaavaa tietoiskua ja aiempi tietämykseni aiheesta on koostunut lähinnä lapsena opitusta lautasmallista ja sieltä täältä kuulemistani pienistä tiedonjyvistä. Luennolla käytiin läpi varsin perusasioita, mutta ainakaan itselleni kaikki ei ollut itsestään selvää tai vanhan toistamista. Oppien myötä sain paremman kokonaiskuvan ravitsemuksesta ja näitä oli hyvä siirtää käytäntöön heti viikon aikana. Viikolle ei lopulta osunutkaan yhtään varsinaista lepopäivää (shame on me!), mutta tästä huolimatta virtaa tuntui riittävän hyvin!

Itse treenit alkoivat yhteisien viikkotavoitteiden määrittämisellä, jonka lisäksi jokainen keksi itselleen oman henkilökohtaisen viikkotavoitteen. Harjoitusten aikana hankaliin kohtiin saatiin hyviä toistoja ja etenkin heitot alkoivat mennä varsin mallikkaasti.


 

Tiistai


Tiistaina joukkueella ei ollut yhteisiä treenejä. Lepopäivät ovat tärkeä osa jaksamista, jotta lihaksisto ja hermosto pääsee palautumaan, eikä kenellekään tule ylikuntoa. Omalta osaltani ilta kului ”palauttavan akron” ja pienten venyttelyjen muodossa.

Keskiviikko

Keskiviikkona harjoittelimme yhdessä juniorisekamaajoukkue Blackbackzin kanssa. Harjoituksen runko oli, että molemmat joukkueet lämmittelivät ohjelman taidot läpi, jonka jälkeen lopputreenistä esiinnyimme toisillemme. Treenin aluksi joukkueiden kesken muodostettiin tsemppipareja, jotka kannustivat toisiaan esityksissä. Aluksi tutustuimme tsemppiparini kanssa pikaisesti toisiimme, minkä jälkeen kumpikin kävi läpi, missä kohdissa ohjelmaa kaipaa erityisesti lisätsemppiä. Molemmat joukkueet esittivät ohjelmansa muutamaan otteeseen ja yleisön ja erityisesti tsemppiparien tuoma kannustus auttoi kaikkia yltämään hienoihin suorituksiin.

Torstai

Torstaisin joukkueella on ohjelmassa stunttitreeni, jonka painopiste on henkilökohtaisten paristunt-taitojen kehittämisessä. Alkuun käymme läpi perustaitoja niin, että pareja sekoitetaan jokaisen toiston jälkeen ja kaikki pääsevät harjoittelemaan toistensa kanssa. Tämän jälkeen siirrymme vaikeampien taitojen harjoitteluun ja näin kisojen lähellä kisaparit käyttävät tätä aikaa omien kisastunttiensa hiomiseen. Yleensä torstain treenien jälkeen vuorossa on kunto-osuus porrastreenin ja loikkien muodossa, mutta tällä viikolla osuus korvattiin yhteisellä palauttelulla.


Perjantai

Perjantai oli jälleen lepopäivä yhteisten treenien osalta. Onnistuin torstain treeneissä loukkaamaan olkapääni, joten halusin käydä kokeilemassa sen kuntoa seuraavan päivän esiintymistä silmällä pitäen. Ilta kuluikin akrobatiaa treenatessa sekä stunttien perustaitoja kokeillessa. Olkapää tuntui jo paljon paremmalta, minkä myötä sain haihdutettua liikkumista rajoittavan loukkaantumisen mahdollisuuden mielestäni.

Lauantai

Lauantaina esiinnyimme Funky Teamin Spring Showcasessa, joka oli toinen virallinen esiintymisemme. Skillz Gymillä esiintymiset tuntuvat itselleni usein lähes normaaleilta treeneiltä, joten vieraassa paikassa innokkaalle katsomolle esiintyessä sain ensimmäistä kertaa kunnolla kisafiilistä päälle, vaikkakin virallisen suorituksen jännitys jäi ainakin vielä tässä vaiheessa uupumaan. Jutut lämpättiin läpi niin kuin ne Floridassa tullaan tekemään ja hommassa pyrittiin muutenkin hakemaan mahdollisimman autenttista ensimmäisen kisapäivän henkeä. Esiintyminen meni hyvin ja maanantain ravintoluennon oppien mukaisesti nappasimme heti esityksen jälkeen pientä purtavaa naamaan, jotta palautuminen pääsi alkamaan. Spring Showcasen päätyttyä kävimme joukkueen kanssa vielä syömässä ja viettämässä laatuaikaa yhdessä. 


Sunnuntai

Day 2, showtime! Edellisen päivän Day 1 -simulaation jälkeen haimme viikon viimeisissä treeneissä finaalipäivän tunnelmaa. Homma lähti liikkeelle yhteisellä mielikuvaharjoituksella, jonka jälkeen lämmittelimme taidot läpi taas kuten ne tullaan kisoissa käymään. Yhteinen hengennostatus, kuulutus lavalle ja taas mentiin! Esityksestä jäi hyvä fiilis, että koko ajan mennään eteenpäin, vaikka henkilökohtaisesti jäikin vielä paljon petrattavaa viimeisien viikkojen vetoihin. 

 

Yleiset odotukset kisoista

En ole omasta mielestäni kovin jännittäjätyyppiä. Yleensä sitä vaan toteaa ennen suoritusta, että kaikki treenit on jo treenattu eikä menneeseen voi enää vaikuttaa. Ei auta kuin antaa parhaansa ja katsoa mihin se riittää. Sen jälkeen kun pienenä ala-astelaisena istuin ensimmäisissä avoimissa shakkikisoissani pelaamaan keski-ikäistä ammattimaisen oloista herraa vastaan, ei mikään tilanne ole onnistunut enää nostamaan jännitystä samalle tasolle. Tuleva MM-kilpailu tulee kuitenkin oletettavasti olemaan aivan eri tasolla kuin mitä tähän mennessä olen kokenut, joten innolla odotan millaisia reaktioita sitä löytää itsestään! Viime leirillä katsoimme videoita menneiden vuosien kisareissuilta ja verhon takana oman vuoron odottamisesta kuvatut pätkät välittivät hyvin tunnelmaa myös kameran toiselle puolelle. Pelkkä tilanteen seuraaminen sai vatsan täyttymään perhosista ja sykkeen nousemaan. Onneksi kisoissa ympärillä on kokeneita huipputyyppejä ja tässä vaiheessa on syntynyt jo kova luotto kavereihin, joten se on selvää, että tämä porukka ei jätä ketään kylmäksi kun esiintyminen koittaa!
 

Know pain know gain.
Strength no weakness.
All the way up!

-Lasse

P.S.
Yleisön pyynnöstä loppuun kisa-aiheista haiku-runoutta:

Kisaohjelma.
Esirippu lasketaan.
Lava sokaisee.

Haukkoo henkeään
yleisö seuratessaan
suurta viihdettä.

Yleisö mylvii!
Ah, mikä sensaatio,
voitolla yöhön!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno kirjoitus. Tsemppiä ja menestystä kisoihin!