sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Katsaus menneeseen, ajatus jo tulevaan

Viimeinen ilta, pakkaaminen käynnissä. Toiset ovat ehtineet pakkailla matkalaukkuaan jo useamman viikon... Matkajännitystäkin on ollut havaittavissa yhden jos toisenkin käytöksessä. Huomenna aamulla se matka sitten alkaa, matka kohti International Cheerunionin järjestämiä kilpa-cheereadingin maailmanmestaruuskisoja!

Palataan ajassa hieman taakse päin.

Noin 1 vuosi sitten joukkue valmistautui kilpailemaan edellisissä MM-kilpailuissa. Islannissa räjähti tulivuori, matka loppui siihen, vuoden työ valui hukkaan. Joukkue koki suurimman pettymyksen mitä ajatella saattaa. Vuoden treenaaminen ja valmistautuminen juuri kyseisiä kisoja varten oli turhaa. Sitä päivää, jolloin matka peruuntui ei voi unohtaa koskaan.

Heinäkuu 2010: Joukkue kilpailee voitokkaasti Euroopan mestaruuskilpailuissa Helsingissä. Joukkueella oli valtava tahtotila näyttää kaikille, että yksi tulivuori ei joukkuetta lannista. Mahtava ohjelma, upea asenne joukkueelta!

Syksy 2010: Joukkue piti muutaman viikon kesäloman 2010 EM-kilpailuiden jälkeen. Valmistautuminen uuteen kauteen aloitettiin heinä-elokuun vaihteessa 4 teemaviikolla. Joukkue palasi lajin juurille ja kävi läpi kaikki perustekniikat lajin jokaisella osa-alueella. Teemojen jälkeen alkoi kisa-ohjelman harjoittelu tavoitteena SM-karsintakilpailut ja SM-kisat. Jo syksyllä joukkue päätti, että vuoden ainoa tavoite on kevään 2011 MM-kilpailut.

SM-karsintakilpailut ja SM-kilpailut 2010: Karsintakilpailuissa joukkueen tavoitteena oli tehdä puhdas ohjelma ja antaa kilpailukokemusta niille urheilijoille, joilla sitä vähemmän oli. Muutama poika kilpaili ensimmäistä kertaa vuoden 2010 SM-karsinnoissa, kisat olivat hyvä pohja kokea kilpailufiilis ennen tulevia MM-kilpailuita! Hyvä ohjelma, hienoja debyyttejä!

SM-kilpailut 2010: Joukkueen tavoite oli voittaa 11. Suomen mestaruus, saada edustusoikeus vuoden 2011 MM-kilpailuihin ja suorittaa kilpailuohjelma puhtaasti. Joukkue osoitti rankan syksyn olleen tehokas ja taidoissa oltiin menty valtavasti eteenpäin.

Vuodenvaihde 2010 - 2011: Joukkue valmistautuu kevään MM-kilpailuihin. Talvella huomasi miten joukkueen jäsenet halusivat kehittyä ja olla parempia jokaisissa harjoituksissa. Valmistautuminen MM-kilpailuihin oli alkanut.

Tammi-helmikuu 2011: Joukkueen kanssa käytiin läpi kilpailuohjelman elementit ja paikat.

Helmi-maaliskuu 2011: Leireiltiin monta viikkoa ulkomaisten valmentajien johdolla. Opeteltiin viimeisiä koreografisia kikkoja. Haettiin pieniä vinkkejä ohjelmaan ja hiottiin ohjelma kuntoon.

Huhtikuu 2011: Joukkue on harjoitellut kilpailuohjelmaa ja on valmis MM-kilpailuihin.

Näin valmentajan silmin kun katsoo joukkuetta, huomaa miten paljon joukkue on ryhmänä mennyt eteenpäin. Viimeisen vuoden aikana ryhmän taitotaso on noussut valtavasti. Yksilöt ovat tehneet kovaa työtä kehityksen eteen ja se näkyy. Vaikka kyseessä on joukkuelaji, on yksilön kehityksellä suuri merkitys joukkueelle. Yksittäisen urheilijan on välillä vaikea sitä itse havaita, mutta kilpailuohjelmaa jokaisissa treeneissä edestä katsoen kehityksen huomaa.

On helppo olla ylpeä joukkueesta, joka viime vuoden valtavan pettymyksen jälkeen on kasannut itsensä ja treenannut valtavasti tavoitteena puhdas ohjelma. Enää on jäljellä loppuhuipennus. Suuri päivä koittaa perjantaina, joukkue taistelee itsensä hyvään suoritukseen ja näyttää että yksi tulivuori on vain hidaste.

Joukkueen on vain viimeiset päivät harjoiteltava kevyesti ja rennosti. Iloisella mielellä ja päämäärä selkeänä mielessä. On oltava vahva ja uskottava itseensä, niin kuin on uskottu koko viime vuosi. Luotettava omiin taitoihin ja oltava itsevarma esiintyjä. Keskityttävä oikeaan ja puhtaaseen suoritukseen, joka tavoitteeksi on asetettu.

Orlando, täältä tullaan!

Kiitos kaikille, jotka ovat olleet seuraamassa Suomen sekamaajoukkueen blogia. Muutamat tekstit ovat olleet hieman fiktiivisia ja jotkut kirjoituksen ovat herättäneet jopa kysymyksiä. Toivottavasti olette nauttineet hetkistä blogin parissa! Seuraavat kirjoitus tulee Orlandosta, viimeistään kilpailuiden jälkeen...

Kannustakaa Suomen joukkueet hyviin suorituksiin!

Kisaterveisin:
Jarkko

Ei kommentteja: