keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Ohjelman kasausta – ready for hard work
Reilut 2 viikkoa kestäneen jenkkileirin alkuosan aikana saimme kasattua ohjelman osat yhteen kokonaisuudeksi. Treenit eivät olleet niinkään fyysisesti vaan henkisesti rankkoja, kun laskuja ja paikkoja opeteltiin monissa treeneissä. Juuri kun aina yhden osion laskut saatiin opeteltua ja kaikki muistivat joustaa tai antaa jalan oikealla laskulla, saatettiin laskuja joutua vaikka koreografisten ajoitusten takia muuttamaan ja opettelemaan taas uudelleen. Myös kun osia päästiin tekemään oikeasti taidoilla, saattoi jälleen löytyä syy muuttaa jotakin. Onneksi sekä urheilijat että valmentajat olivat kärsivällisiä ja koko ohjelma saatiin kasattua niin, että ohjelmasta on tulossa todella paljon menevämpi ja nopeatempoisempi, kuin mitä olemme aikaisemmin tehneet! 

Varsinkin näin alkuun nopeatempoisuus tuntuu tuottavan joukkueelle pieniä haasteita. :D Joka kerta ohjelman osia läpi tehdessä ja siirtyessä osiosta toiseen, jokaisen tulisi muistaa siirtyä omalle paikalla tiettyä reittiä niin, että samat ihmiset menevät ennen sinua ja sinun jälkeesi. Viimeisen viikon aikana matolla on lukuisia kertoja törmätty toisiin urheilijoihin ja paikoille ei ole ehditty, kun liikkuminen paikasta A paikkaan B on muuttunut. Onneksi kaikkiin muutoksiin voi tottua ja nopeatempoinen ohjelma on varmasti yksi niistä! 


Nyt kun ohjelman rakenne, vaikeus  ja nopeatempoisuus on selvillä, alkaa joukkueelle pikku hiljaa hahmottumaan se, kuinka upea ohjelmasta on tulossa! Se, että ohjelma saadaan toteutettua suunnitellusti niillä taidoilla ja elementeillä, mitä siellä nyt on, ei luonnollisesti tule olemaan helppoa. Onneksi olemme valmiita työskentelemään kovasti ohjelman eteen. Itselläni on ainakin nyt sellainen fiilis, että valmentajat ovat antaneet meille urheilijoille avaimet käteen; nyt onkin sitten meistä kiinni, minkälaiseen lopputulokseen pääsemme huhtikuun lopussa. 
 Ohjelman onnistumisen kannalta olennaista on, kuinka paljon me urheilijat olemme valmiita puskemaan eteenpäin silloinkin, kun treeneissä on rankkaa ja taidot eivät onnistu. Kuinka hyvin pystymme toimimaan joukkueena ja tukemaan toisiamme silloin, kun tuntuu ettei jaksa. Kuinka kovasti haluamme suunnitellut taidot ohjelmaan ja kuinka paljon olemme valmiita käyttämään omaa aikaamme niiden harjoitteluun ja hiomiseen.


 Nyt MM-kausi on vielä alussa, mutta niin kuin tiedämme, aika kuluu nopeasti. Nytkin tästä kaudesta on jo kulunut yksi neljäsosa! Eli paljon töitä on vielä tehtävänä ja niin me aiomme tehdäkin! Niin kuin aina; kova työ palkitaan lopulta!Palaillaan taas pian, kun kuulumisia treeneistä jaetaan lisää!Marica

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos jälleen päivityksestä. Näitä on ihana lukea tai katsoa.

Nita kirjoitti...

Kivaa jos lukijoita löytyy, koitetaan päivitellä entistä useammin.