tiistai 24. helmikuuta 2015

Team Finland Coed 2015 - 5 askelta kohti huippua: 16-22.02.2015

Viimeviikolla arvottiin ryhmät, jotka teoillaan ja sanoillaan tuo tavoitteita joukkueen mieleen aina viikko kerrallaan. Tämän lisäksi ryhmät raportoivat lukijoille ennen seuraavan viikon treenejä, miten viikko on omasta mielestään mennyt. Hevin, Fisun, Jyrgenin, Nicon, Edin ja Joriksen raportti on valmis! 

1. Kaikki aina treeneissä ja oikealla asenteella.
Viimeviikon treenit lähti käyntiin räväkästi tiistai-iltana skillzgymillä Helsingin Salmisaaressa. Hyvin levätyn viikonlopun jälkeen energiaa ja intoa riitti yllinkyllin. Treenien edetessä jokaisesta urheilijasta pystyi helposti lukemaan ilmeiden, hikipisaroiden ja toistensa kannustamisen perusteella, että joukkue on enemmän kuin valmis tulevaan jännitysnäytelmään! Eli asennetta löytyi koko joukkueen voimin.

2. Kuukautta ennen kisoja puhdas ohjelma.
Kuluneen viikon treenit ovat menneet suunnitelmien mukaisesti. Olemme pikku hiljaa päässyt tekemään ohjelmakierroksia onnistuneesti useampaan otteeseen. Pyramidien vaikeustaso on tänävuonna niin paljon haastavampi, että niihin pitää vielä saada lisää toistoja ennen kun pystytään yhdistämään niitä kokonaisuudessaan kokonaisille ohjelmakierroksille. Eli mielestämme tavoite kaksi on helposti saavutettavissa huikealla zempillä ja hyvällä panostuksella.

3. Ohjelmasta ei tarvitse helpottaa taitoja.
Joukkueen urheilijat ovat tunntetusti innokkaita treenaamaan treeniajan ulkopuolella. Miltei aina joko ennen treenejä, "vapaapäivänä" tai treenien jälkeen. Vaikka ohjelmassa jokin stuntti/pyrtsi tai mikä tahansa tippuu, tai se vaatii enemmän varmuutta, ei sitä varmasti helpoteta ainakaan heti, koska motivaatio jokaisella urheilijalla on niin korkealla että jokainen meistä on varmasti valmis antamaan oman panostuksensa treenien ulkopuolella varman ja yhdenaikasten ohjelman puolesta!

4, Yhdenaikasuutta/näkösyyttä ohjelmaan hyvissä ajoin
Meillä on tapa mikä takaa miltein täydellisen yhdenaikasuuden/näköisyyden ohjelmaan kuin ohjelmaan. Treeneissä yleensä aina kuvataan ohjelmakierros ainakin kerran(yleensä useammin). Yleensä kuvaajana toimii varamies, valmentaja tai meidän huikea kordinaatori SIRPA. Ohjelmat kuvataan sen takia että jokainen urheilija pystyy tarkkailemaan jälkeen päin omia sekä koko joukkueen ajoituksia ohjelmasta. Nämä videot lisätään aina meidän joukkueen omalle facebooksivuille mikä mahdollistaa sen että voimme katsoa ne kaikessa rauhassa kotona treenien jälkeen. Tämä auttaa meitä huomattavasti korjaamaan eriaikasuuksia ja virheitä.

5. Taidot (etenkin ne henk.koht. Taidot!) kuntoon omalla ajalla ja stuntti/akrotreeneissä
Henk.koht taitoja ollaan hiottu pitkin syksyä omalla ajalla ja stuntti/akro treeneissä. Huikeaa kehitystä on tapahtunu etenkin akrobatiassa. Kierrevoltteja juoksevaan akroon, paikaltaanvoltteja, uusia taitoja basketheitoissa yms. mutta myös stuntteihin on tullut sykysyn mittaan lisää varmuutta ja vaikeustasoa. Gorillat on ahkeria treenaamaan päivästä, säästä tai kellonajasta riippumatta!

Mutta nyt kohti uutta viikkoa ja uusia treenejä!
T: Nico, Edi, Joris, Hevi, Fisu ja Jyrgen!

Ei kommentteja: