tiistai 17. helmikuuta 2015

Viisi askelta huipulle

Nyt alkava kevät, kevät 2015, on seitsemäs kevät putkeen kun Gorilloiden harjoittelun tähtäimessä on huhtikuu, Florida, ja ICUn MM-kilpailut. Pitkälle on päästy vuodesta 2009, jolloin MM kilpailuihin osallituttiin seuravaatteissa ja kisapuvuissa, ja melko mielenkiintoisella ohjelmalla jolla saimme 4. sijan kilpailuista. Paljon muutoksia on tullut vuosi toisensa jälkeen ohjelmiin, kilpailuihin valmistautumiseen ja joukkueen kokoonpanoon ja jokainen vuosi on lisännyt myös valmentajien tietoisuutta siitä, mitä ICU kilpailuissa arvostetaan ja millä tavalla kilpailuissa menestytään parhaiten. Myös joukkue on vuosi vuodelta vahvempi ja taitavampi ja mukana on edelleen samoja naamoja, jotka oli myös mukana 2009 kilpailuissa!

Yksi suurimmista eroista, mitä tällä MM-kaudella on verrattuna edellisiin, on että treenaamme joukkueen kanssa yhdessä vain 3 kertaa viikossa, kun edellisillä kausilla on ollut treenejä 5-4 kertaa viikossa! Inspiraatiota tällaiseen järjestelyyn on tullut jenkeistä ja jopa norjasta, jossa treenataan huomattavasti vähemmän viikottain kuin Suomessa. ‘Joukkuetreenien’ lisäksi on vapaaehtoisia akro ja stunttitreenejä, joissa keskitytään tekniikoiden ja taitojen opetteluun, jotka ei vaadi kokojoukkueen läsnäoloa. Tämä uusi järjestely on ollut testissä jo viime syksystä asti ja on vaikuttanut toimivammalta ratkaisulta meidän joukkueellemme, jossa taitotasojen välillä voi olla enemmän heittelyä kun keskimääräisessä naisten joukkueessa. Kun tekniikka/taito treeneissä voi keskittyä omien taitojen treenaamiseen, joukkuetreeneissä nimensä mukaisesti pyrimme keskittymään vain joukkueen yhteisiin suorituksiin.

Kolme kertaa viikossa treenaus asettaa kuitenkin joukkueelle ja valmentajille enemmän paineita siitä, että ehdimmekö toteuttaa samanlailla aikataulun ja ohjelman treenaamisen kuin 5 kertaa viikossa kausilla. Toisaalta se paine on positiivista, sillä se tekee jokaisesta hetkestä joukkueen kanssa tehokkaamman ja tavoitteellisemman.

Viime treenien lopusta käytimme hetken tavoitteiden suunnitteluun. Perinteinen MM-leiri pidetään kuukausi ennen kilpailuita ja tytöt ja pojat miettivät ryhmissä mitkä kolme tavoitetta olisi hyvä saavuttaa ennen MM-leiriä, joka on viiden viikon kuluttua. Tavoitteissa oli paljon samanlaisuuksia, ja niiden pohjalta sovimme yhteiset tavoitteet, niin sanotut ‘Viisi askelta huipulle’


Team Finland coed 2015 – Viisi askelta huipulle!
1. Kaikki aina treeneissä ja oikealla asenteella!

2. Kuukautta ennen kisoja puhdas ohjelma

3. Ohjelmasta ei tarvitse helpottaa taitoja

4. Yhdenaikaisuutta/näköisyyttä ohjelmaan hyvissä ajoin

5. Taidot (etenkin ne henk.koht. taidot!) kuntoon omalla ajalla ja stuntti/akrotreeneissä


Nämä 'askeleet', eli tavoitteet, jotka joukkue on itselleensä asettanut ovat osa yksittäisiä ja sijoittuvat tiettyyn hetkeen, kuten kuukautta ennen kisoja puhdas ohjelma, ja osa jatkuvia, jokaisiin treeneihin liittyviä asioita, kuten kaikki aina treeneissä ja hyvällä asenteella. 

Jotteivät nämä askeleet unohdu, tänään Madame Jokiluhta, gorilloiden uskottu ennustaja joka suorittaa viralliset arvonnat, arpoi viisi ryhmää, jotka vuorollaan pitää viikon verran huolta siitä, että nämä tavoitteet ovat joukkueen mielessä, vaikuttaa omalla tekemisillään, että nämä tavoitteet saavutetaan, sekä kannustaa myös muita niitä kohti. Jos ollaan onnekkaita, ryhmät vielä raportoivat kokemuksiaan tänne blogiin! 

Let the games begin,

Mija

3 kommenttia:

milja kirjoitti...

Oho sähläsin vaihteeks jotain, mut pitipä vain sanomani et superhyvät noi 5 askelta, sain itekki lisämotivaatioo! Tsemppii kaikille MM-treeniin! En malta oottaa et nään teidät ja teijän huikeen ohjelman Floridassa! <3 :)

Nita kirjoitti...

Kiitos kommentista Milja <3 Terveisiä Norjaan sulle ja Reginalle ja nähdään Orlandossa.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno strategia! Tsemiä treeneihin ja onnea kisoihin!