maanantai 16. maaliskuuta 2015

Team Finland Coed 2015 - 5 askelta kohti huippua: 9.-15.03.2015

Edellisviikon treenaamisesta raportoi Sofia, Nele, Minttu, Juho, Erika ja Pinja!
Päätimme kirjoittaa hieman erilaisen tekstin ryhmän kanssa ja päädyimme aiheeseen varamiehet ja spotterit. Lajimme on taitolaji ja harjoittelukauteen kuuluu paljon epäonnistumisia kun uusia taitoja harjoitellaan. On tärkeää että lajin osa-alueita harjoiteltaessa paikalla on myös spottereita varmistamaan, että kaikki saadaan turvallisesti kiinni jos juttu epäonnistuu. Se on ollut meilläkin nyt erityisen tärkeää, että saadaan paljon spottereita paikalle, jotta kykenemme turvallisesti tekemään mahdollisimman paljon ohjelman juttuja samaan aikaan. Jotta onnistuisimme tavoitteessamme että saataisiin tehtyä puhdas ohjelma kuukautta ennen kisoja, niin tämän viikon perjantaille oli laitettu deadline pyrtseille, eli ohjelman pyramidien täytyi mennä niin hyvin että saataisiin kuvattua ne videolla onnistuneina. Ne onnistuivatkin oikein hyvin mikä tsemppasi joukkuetta huomattavasti! 

Myös se on tärkeää, että tekee omantasoisia juttuja. Tietysti itseään saa haastaa, mutta järkevästi. Eihän sitä muuten opi uusia taitoja jos ei kokeile! Osa varamiehistä pääsi tällä viikolla poissaolojen takia tekemään ohjelmaa ja oli he suoriutuivat siitä hienosti.
Tästä pääsemmekin varamiehiin. Meillä on tällä hetkellä varamiestiimissä 6 henkilöä, 3 tyttöä ja 3 poikaa. Vaikka he eivät pääsekään treenaamaan niin paljon kuin kisajoukkue, niin he ovat silti yhtä tärkeitä. Treenaaminen on heillä enemmän itsenäisempää, mutta yhtä tehokasta kuitenkin. Kyllähän se raastaa kun sanotaan että et ole päässyt kisajoukkueeseen, mutta se ei välttämättä ole aina niin huono asia. Varamiehille annetaan suuri urakka opetella kaikki kisaohjelman laskut (esim. nousija-varamies opettelee jokaisen kisaohjelmassa olevan nousijan laskut), sillä jos jotain käy niin varamies pystytään heittämään keskelle ohjelmaa ja silloin täytyisi laskujen olla hallinnassa että päästään ohjelmaa tekemään. Tietty se on täysin erilaista opetella laskuja/markeerata ohjelmaa vierestä katsoen, kuin sitten yhtäkkiä olla tekemässä sitä matolla. Varamiehen rooli on siis erittäin tärkeä, vaikka voisi ajatella toisin.

Palkitsimme blogiryhmän kanssa viikon treenaajan lahjakortilla kiropraktikolle! Viikon treenaajaksi valittiin henkilö, joka on osoittanut erinomaista motivaatiota ja halukkuutta treenata. Hän on omatoiminen ja antaa kaikkensa aina treeneissä ja treenien ulkopuolellakin sekä omaa mahtavan asenteen lajia ja joukkuetta kohtaan. Hän tsemppaa joukkuetta aina ja on ahkerasti käynyt treenaamassa kisaohjelman juttuja vapaaehtoisissa stunttitreenissä. Viikon treenaaja on: Natalia Bartholdi! Onneksi olkoon ja jatka samaan malliin! :)


Kiitos myös joukkueen ulkopuolisille spottereille jotka tulivat spottaamaan pyrtsejä kun niitä tehtiin ekoja kertoja kokonaiseen ohjelmaan.
 

-Soffe, Nele, Minttu, Juho, Erika ja Pinja

Ei kommentteja: