perjantai 11. maaliskuuta 2016

Valmistautuminen kevään 2016 MM-kilpailuihin

Gorillat valmistautuvat 2016 ICU MM-kilpailuihin Suomen sekamaajoukkueena. Suomen cheerleadingliitto lähettää kilpailuihin lisäksi liittojohtoiset naisten maajoukkueen sekä tanssimaajoukkueen. Kilpailut järjestetään Floridassa, Orlandossa huhtikuun 21.-22.päivä.
Meidän kausi alkoi 4.1.2016 uudistuneen joukkueen voimin. Joukkueen karsinnat tehtiin jo joulukuussa SM-finaalin jälkeen ja mukaan saatiin uusia taitavia urheilijoita. Nyt kasassa on joukkue jossa on:
- 13 naisurheilijaa (joista yksi uusi)
- 22 miesurheilijaa (joista uusia jäseniä joukkueessa on kolme sekä yksi joukkueeseen palaaja)
- 6 hengen valmennustiimi (siihen kuuluvat viime kaudelta tutut naamat joiden roolit ja vastuut on uudistettu)

Täysipainoisesti valmennuksesta vastaavat Sirpa Kaukonen, Mija Schrey ja Janne Westerback sekä Andrew. Apuna valmennuksessa on Jarkko ja Nita. Jarkko ja Mija valmentavat lisäksi naisten maajoukkuetta. Kaikilla valmentajilla on omat roolinsa valmennuksen kokonaisuudessa ja eri näkemyksiä asioista riittää siis paljon jolloin mikään asia ei jää pohtimatta. Lisäksi joukkueen kilpailuohjelmaa konsultoivat lajin ulkomaiset ja kotimaiset asiantuntijat, joiden kommentteja otetaan mielellään vastaan. Tammikuussa valmentajat osallistuivat Suomen Urheilugaalaan sekä Funky Teamin valmentajien Kick Offiin.

Mija ja Andrew

Tähän kauteen uutena tulivat mukaan Milla Lehtinen Turun Dragons-joukkueesta, Olavi Cavén Golden Spiritin sekajoukkueesta, Miro Mäkinen oman seuran juniorisekajoukkueesta sekä Jukka Lönqvist Fun Shinesta. Iiro Karjalainen palasi joukkueeseen tauon jälkeen ja hänet valittiin pian myös joukkueen toiseksi kapteeniksi. Prosentuaalisesti joukkue on siis säilynyt suhteellisen samana kuin SM-kaudella. Ensimmäistä kertaa MM-kisoihi sekajoukkueen kanssa matkaavat joukkueesta 10 hlöä (Milla, Olavi, Miro, Jukka, Axel, Niklas T., Siiri, Eeva, Jami ja Eerno).

Harjoittelu alkoi taso checkistä jossa urheilijat saivat näyttää sen hetken taitotasonsa ja niiden liikkeiden perusteella rakennettiin MM-ohjelman runko. Harjoituksia joukkueella on yhteisenä kolme kertaa viikossa ja sen lisäksi urheilijat käyvät seuran ohjatuilla akrobatiatunneilla tasoryhmissä sekä kerran viikossa stunttitreeneissä. Maanantaisin joukkueen urheilija, fysioterapiaopiskelija Niklas N. vetää ohjatun palautus-, liikkuvuus- tai kehonhallintaharjoituksen. 

Niklas ja Joris (kuva: Kaarlo Kajalainen)
  Joukkue leireilee päiväleirien muodossa 1-2 kertaa kuukaudessa. Takana on seuran jenkkileiri sekä joukkueen oma päiväleiri. Huomenna alkaa joukkueen muille cheerleadereille varainkeruu tarkoituksessa järjestettävä Camp with Gorillaz johon tulossa mukaan 115 osallistujaa ympäri Suomen. 

Blingbowsfinland palkintolettinauhat leirille


Ensi viikolla alkaa odotettu Spring Tumblingin "Kenny-leiri" jolla on perinteisesti saatu ihmeitä aikaan ohjelmalle ja MM-fiilikselle. Tämän vuoden kilpailuohjelmasta sen verran, että kaikilla osa-alueilla ollaan otettu harppaus edistyneempiin lajitaitoihin ja erityisesti se näkyy pyramideissa ja akrobatiassa sekä ohjelman temmossa. Heitoissa harppaus näkyy niiden lukumäärässä ja monipuolisuudessa. Kilpailuohjelmassa sekajoukkueella ei arvostella erikseen tanssia tai hyppyjä, joka eroaa SM-arvostelusta. 

MM-ohjelmamme voi nähdä Suomessa seuraavina aikoina:
  • TO 24.3. n. klo 20.15 Gymi  Team Finland Co-ed kenraali
  • SU 3.4. n. klo 15 FT SPRING SHOW CASE ESIINTYMINEN Helsingin urheilutalo
  • PE 8.4. n. klo 13 LEHDISTÖTILAISUUS Kisahalli 
  • SU 10.4. n. klo 14 Espoo FCE-kilpailuissa esiintyminen 

Kirjoitellaan lisää leirien jälkeen, seuraa meitä sillä aikaa instassa ja facebookissa!
https://www.instagram.com/ftgorillaz/


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivaa kuulla että noin paljon uusia jäsenia lähdössä MM-kisoihin.

Nita kirjoitti...

Upeaa tarjota heille mahdollisuus päästä mukaan ja ovatkin innoissaan. Näistä kymmenestä kaksi ovat tällä hetkellä myös kisakokoonpanossa, jee :)